Geçmiş olsun sayın safranlı, teknoliji denen hızlı erişimi sağlayan internet ortamlarında iyi niyeti suistimal edenler vardır ve var olacaklardır da.
Buna benzer bir olay benim başımdan da geçti fakat sonucu böyle olmadı, yapmış olduğum soyma makinasını kırşehirden biri istedi olur vereyim dedim, abi ben peşin ödeyemem taksit yaparmısın dedi, böyle bir imkanlarımızın olmadığını ve peşin olabileceğini söyledim,
Peki dedi ben size aydan aya ödeme yapsam ödeme bittikten sonra makinayı gönderseniz olur mu dedi,
Bana güveniniz varsa tabi ki olur dedim.
Adamın söylediği söz aynen şu. Ben ticaret yapandan ve aracıdan korkarım siz esnafsınız yamuk yapmaktan korkarsınız yapamazsınız, ben size güveniyor ve ilk taksidi hemen yatırdı, sonraki iki taksidini de yatırdı ve biliyormusunuz son taksidini yatırdığında aramadı bile ne zaman göndereceksin diye, ben hasaplarıma bakınca fazla para olunca ekstıra çektirip kimin yatırdığını öğrendim ve kendilerini arayıp makinanı şu gün gönderiyorum dedim ve gönderdim.
Yani demek istediğim güven duyulmak duygusu çok güzel bir şey. Bu zamana kadar Boğazımızdan haram geçmedi çok şükür, bundan sonrada geçirmesin allah.
|