Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi durdu
selamlar,
Geçen yıl kasım ayından itibaren suda biraz beklettiğim üç gün kadar bademlerimi kasımda direk olarak saban çekilmiş toprağa bademlerin sivri ucu toprağa girecek şekilde diktim üstünede bademin boyunun iki katı kadar toprakla örttüm. kasım ayında diktiğim bademler mart ayı sonuna doğru çıkmaya başladılar. tek korkum vardı soguk vurması şansımıza soguk olmadı.
1. bademleri benim arazime 500 metre uzaklıkta tarla kenarına dikilmiş badem ağaçlarından topladım ( nedeni ormancı arkadaşımız önerdi mümkünse aynı bölgenin ağaçlarından olsun adapte olmuştur bölgeye diye)
2. suda beklettim çünkü boşmu dolumu diye hemde şişerek kabuğu daha çabuk kırılsın diye.
3. bademin tohumundan ürettim çünkü suyumuz yok kıraçta badem yetiştireceğimiz için. bölgemizde yıllık yağış 300mm ile 600mm arası yağış var. verilere göre ağacın olabilmesi için yeterli bir yağış miktarı.yerli çeşit yetiştirmek istiyorum.
çünkü bu bölgede yabancılar olurmu bilmiyorum ve su istiyor ticari olabilmesi için.
bildiğim kadarıyla cekirdeği aynı olan meyveler bademe aşılanabiliyor. ( şeftali, erik, kayısı)
bademlerim şuan bir karış ve ben her gün inip bakıyorum ve diblerindeki otları temizliyorum umarım kurutmadan büyütebilirim.
saygılarımla,
|
toprağım kolay gelsin
kuraklıkla çekirdekten yetiştirmenin bi baglantısı olmaz alırsın tüplü bir fidan dikerken can suyu verirsin sadece %99 tutar yetişir
yerlinin olduğu yerde yabancıda oluyor ticari olarak düşünürsen su yoksa verim 1/3 düşer
bana soracak olursan tohumdan yetiştirecegim diye hiç ugraşma bende 15 senelik agaç var (1 tane tarla anında ) 1 kg ürün zor veriyor arkadaşımın 5 6 yaşındaki nonparial ağaçları 3 4 kilo ürün veriyor
sonuçta kendim çekirdekten yetiştirdim demek için bu işi yapmıyorsan boşuna ugraşma. arazide aşı tutma şansı da azalacak bunuda unutma sertifikalı bademler yerinde 2 lira 3 lira al dik 2 sene sonra ürün almaya başla.