Balkonumun bir ay kadar önce gelen ama henüz tanıtamadığım üyelerini de tanıtayım.
Bu ufaklıkları San Francisco Bahçe Fuarı'ndan aldım.
Acer palmatum 'Sango Kaku' ve
Acer palmatum 'Emperor 1' fideleri. Fuarda bir satıcı 3 tür Acer'in bu şekilde minik fidelerini çok ucuz fiyata satıyordu. Şansa bakın ki bu 3 türden ikisi benim en çok istediğim Acer türleri.

Ne yapacağımı bilmesem de aldım, çinkü bu fırsat kaçmazdı.

Nasıl ve hangi bitkilerle birlikte dikebileceğime dair fikirlerinizi bekliyorum.
Domatesler de fuardan. 1 adet Sweet Million denen bol verimli kırmızı bir çeri domates, 1 adet siyah çeri domates, 1 adet de Roma domatesi. Çerileri kahvaltıda çok seviyorum. Geçen yaz iki kökten haftasonu kahvaltısına yetecek kadar topluyordum.

Roma da pişirmeye çok iyi geliyormuş, domates sosu yapmak için idealmiş.
Bu saksıdaki Roma domatesi. Biber de yanında yerini aldı. Hem dekoratif olduğu için, hem de sebzelere faydası nedeniyle bir kök kadife çiçeği de diktim. Ve aralara da evde çimlenen soğanlar.... Bir saksıdan maksimum verim!

Umarım saksıdaki besin yeterli olur. Kullandığım toprağın üzerinde 6 ay yeterli besin içerdiği yazıyordu. Ben onun üzerine üçte bir oranında kompost karıştırdım. Şimdilerde de üstüne solucan gübresi (vermicompost) sereceğim. Gerekirse yazın da organik bir gübre alıp takviye yapmayı düşünüyorum.
Bu aralar sıcak hava dalgası var, 28-29 derceyi gördük. Sıcağı bulan çeriler hızla uzuyor.
Bu saksıya da bir kadife dikeceğim. Sebze bahçesini de renklendirmek lazım.

Naneyi başka bir saksıya alacağım. Belki kekik, fesleüen falan alıp bir aromatik bitkiler saksısı yaparım.
Çiçek açtık bile.