View Single Post
Eski 25-04-2013, 07:32   #532
gilan
Ağaç Dostu

gilan's Avatar

Giriş Tarihi: 22-03-2007
Geçen seneden beri aklımda olan, sonunda uygun bir yer sağlayabileceğimi düşündüğüm meleklerin boruları.
Eskiden beri bildiğim ama hiç canlı canlı görmediğim bir çiçekti brugmansia. Ama geçen yaz bir yerde saksıda çiçekli halini gördüm ve bayıldım. Kokusu ayrı güzel, duruşu ayrı güzel.

Bir süredir hangi türünü almalıyım diye araştırıyordum. Charles Grimaldi için en iyi türlerinden biri olduğu, çok yoğun kokulu olduğu ve bol çiçek açtığı söyleniyordu. Ben de onu almaya karar vermiştim. Çiçekçiye gittiğimde tür söylemeden Brugmansia satıp satmadıklarını sordum, yok dediler. Biraz sonra gezinirken bir baktım brugmansialar, hem de Charles Grimaldi. Bence bana bedava vermelilerdi, sonuçta bitkiyi sattıklarının bile farkında değiller.

Yorumlarda hep çok hızlı büyüdüğü, birkaç ay içinde 2 metreye uzadığı ve sonra kışa kadar devamlı çiçek verdiği söyleniyor. Umarım öyle olur. Yalnız suya ve gübreye çok ihtiyaç duyuyormuş. Yazın her gün sulayın, haftalık gübreleyin deniyor. Dikkat isteyen bir bitki.

Acaba altına hangi bitkileri dikebilirim? Alttaki bitki de suyu seven bir şey olmalı...

Brugmansia Charles Grimaldi

Name:  2013-04-21 10.14.23.jpg
Views: 937
Size:  64.5 KB

gilan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön