View Single Post
Eski 23-04-2013, 19:12   #1077
Zeki Yağlı
Ağaç Dostu

Zeki Yağlı's Avatar

Giriş Tarihi: 05-08-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi estena41
Merhaba zeki bey. Formda ki paylasimlarinizi okuduktan sonra sitenin akil insanlarindan biri oldugunuzu görüp, size paylasimlariniz için tesekkür etmek ve izniniz olursa bir kac şey sormak istiyorum.

1- topraklarinizi fırınlarken kullandiginiz poşetler özel mi yoksa sıradan naylonlarmi

2- elimde kurutulmus sığır gübresi ve güvercin gübresi var bunlarida fırınlamalimiyim

3- birde fidelerin kumlarını hazirlarken sitede 1/3 kum, 1/3 torf ve 1/3 gübre olmalı deniyor bu dogrumu. Çünki elimdeki gübreyi nasil kullanacagimi bilmiyorum.

Şimdiden teşekkürler (altın cilek, domatez, salatalik, fasülye ve beyaz patlican yetistirmeye calisiyorum ve bu ilk tecrübem)
Sayın estena41,

Sorularınızın cevapları şöyle:

1) Sterilize etmek için normal naylon torba standart ama fırınlamıyorum. Mikro dalga fırında ısıtıyorum. Mikrodalga fırında torba sıcak bir yüzeyle temas etmiyor, içindeki ısınıyor.
Sakın normal bir fırına koymayın, torba erir, hatta yanar.

2) Tohum çimlendirirken gübre kullanılmaz.
Tohumlar çimlenirken beslenmeye ihtiyaçları yoktur. Yalnız nem ve ısıya ihtiyaçları vardır.

3) 1/3 toprak, 1/3 gübre, 1/3 torf karışımı, yetişmiş fideleri dikmek için için tavsiye ettiğim karışım.
Tohumları ekeceğiniz ortama sakın gübre koymayın.
Fideleri şaşırtmak için kullanacağınız karışıma ise gübreyi çok az koyun.
Özellikle sebze tohumları gibi iri tohumlu bitki fidelerini şaşırtacağınız karışımı strelize etmeye gerek yoktur. Aman gübreyi çok az kullanın, fideler yanabilir.

Kolay gelsin

Zeki Yağlı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön