View Single Post
Eski 23-04-2013, 09:09   #514
gilan
Ağaç Dostu

gilan's Avatar

Giriş Tarihi: 22-03-2007
Baş köşeye bir Acer palmatum koymak istediğime eminim, yalnız hala türüne karar veremedim. Uzun bir süre Acer palmatum 'Sango kaku'yu düşündüm:

Name:  japmaple.jpg
Views: 1375
Size:  18.3 KB

Sango kaku yeşil yapraklı bir tür. En büyük özelliği kırmızı renkli dalları. Bahçem olduğunda kesinlikle istediğim bir tür ama balkonda tek hakkım varken kırmızı yapraklı bir tür daha mı iyi olur diye düşünüyorum. Sango kaku'nun dalları özellikle kışın daha canlı bir kırmızıya dönüyormuş. Kar altında görüntüsü de çok çarpıcı, ama burada kar görmeyecek. Balkon için en önemli mevsimin de yaz olduğunu düşünürsek yazın alev alev parlayacak kırmızı yapraklı bir tür daha iyi olabilir. Hala kararsızım...

Kırmızı yapraklılar arasında da seçenek çok. Geçen sene Acer palmatum 'Bloodgood' almıştım. Bloodgood ilkbaharda ve sonbaharda capcanlı bir kırmızı, yalnız yazın koyu bordoya dönüyor. Yazın kırmızı rengini daha iyi koruduğu söylenen iki tür var. Acer palmatum 'Emperor 1' ve Acer palmatum 'Fireglow'. İlk bakışta ayırt etmesi zor, görünüşleri bayağı benziyor. Emperor 1 6 metreye kadar, Fireglow 3 metreye kadar boylanıyormuş. Tabii saksıda bu boya ulaşmazlar. Fireglow'un yapraklarının altları daha açık bir kırmızı oluyormuş, bu sayede güneş vurduğunda ışıldıyor gibi görünüyormuş, adını da buradan almış. Emperor 1'in avantajı ise daha yaygın üretildiği için daha uygun fiyata bulunabilmesi. Dediğim gibi hala kararsızım. Önümüzdeki bir iki hafta çiçekçileri gezip karar vereceğim.

gilan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön