Selahattin bey, merhaba
6-7 hafta önce birkaç sivribiber fidesi ektim (aldığımın ertesi günü 20 cm çapında saksılara, torfa ektim). İlk günlerde sulamasını ben yapamadım ve belki de annem fazla su verdiğinden olacak, yarısı öldü fidelerin. Kalan yarısı ise ölmemekle beraber herhangi bir gelişme göstermediler (boyları hala aynı aldığım gibi günkü kadar -bir karış), ve yeni yaprak vermek şöyle dursun yaprak döktüler hatta.
İlk günlerde balkonda nispeten gölgeli bir yerde duruyorlardı, 1 hafta sonra saksıları bütün gün bol güneş alabilecekleri bir yere, bahçeye çıkardım. Onlar için aldığım büyük, derin saksılara da ekecektim aslında, ama hiç büyümediler ki saksı değiştireyim...
Unutmadan; gübrelemesini yapmakta da hayli geciktim, ancak aldıktan 4 hafta sonra, üstelik de doğal gübreyle değil de güller için hazırlanmış katı besinle gübreledim.
Görüldüğü gibi, hiç birşeyi doğru-dürüst yapamadım ve zavallılar yine de iyi dayandılar tüm işkencelerime -ölmeyenlerden bahsediyorum.
Bugün, artık gelişebileceklerinden ümidi kesmiş vaziyette, köklerinden sökmek üzereydim hepsini aslında. Derken aklıma geldi, bir de size sormak istedim: Hala yaşamaya inatla devam eden bu fideler için yapabileceğim birşey var mı?
Cevabınız için şimdiden teşekkürler,
Sevgiler
Nil
|