Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi orman adamı
4 yıl kadar önce Edremit trilya zeytin fidanı dikmiştim,fidan bayağı iyi gelişti,dallanıp budaklandı,her sene,muazzam bir şekilde,çok çiçek açıyor,geçen sene acayip bir sinek dadandı,çiçekleri yediler,bu senede,aynı sineği görmeye başladıktan sonra,ilaç attım sineği,yok ettim,ama çiçekler,pıtır pıtır,yine döküldü,çok üzüldüm,çiçekteyken suda vermedim bir türlü anlayamadım,nedendir,.
|
Sevgili Orman Adam, zeytin sineği çiçekleri yemez, tam aksine zeytin çiçek açıp mercimek tanesi olup nohut tanesi büyülüğüne gelince özellikle trilya yağlı cins olduğu için zeytin sineği lavralarını tanede nokta vuruşu yaparak içine bırakır. Daha sonra lavralı zeytin taneleri zamanla dökülür, bu vuruğu taneli zeytinleri incelediğinizde gözle görebilirsiniz.
Çiçeklenme devresinde polen aşamasında ilaçladıysanız çiçeklerin dökülmesi normal çünkü değil ilaç yağmur dahi çiçeklenme aşamasında meyve tutumuna engel olur.
Sorununuzu, meyve tutumundan önce yeteri kadar çiçeklenme yok danemi tutmuyor, yoksa tuttuktan sonra fazlamı vuruk var vs. daha net anlatırsanız yardımcı olmaya çalışabilirim.