View Single Post
Eski 22-04-2013, 08:30   #3027
Orhan Özbilgiç
Ağaç Dostu

Orhan Özbilgiç's Avatar

Giriş Tarihi: 12-04-2008
Merhaba syuksek;
Nihayet bende açılışı yaptım. Güzel dilekleriniz için teşekkür ederim.

Kışın yumuşak geçmesi, bu sene nazlı olan birçok bitkimin sağlıklı kalmasına yaradı. İlk defa, sellukalar, Melisa çalısı, Hibiscus Mutabilis, Mercan ağacı, Brugmansilar, Lantanalar, Solanumlar kök boğazına kadar donmadılar. En azından toprak üstünde belli bir seviyeye kadar sağlıklı idiler. Yani bu sezona 1-0 galip başlıyorlar.

Pieris çok güzel çiçekli bir çalı. Ama yaşatması çok zor. Kesinlikle gölgeli güneş ışığı istiyor. Direk güneş ışığında hastalanıyor. Nitekim bende bir ikincisi var. Pembe çiçekli. O geçen yıl sağlıklı idi. Bu sene can çekişiyor. Umarım toparlanır.

Efe Püskülü bana, sevgili Zafer İnandıklı'nın armağanı olan birçok bitkiden biri. Bu vesile ile onada tekrar şükranlarımı sunuyorum.

Benim o ağaçlaşan abutilonum, temmuz başındaki, kuvvetli yağış ve fırtınada, bir dalı hariç toprak seviyesinden, tamamen kırılmıştı. Kalan tek dalda kırıktı. Onu bir bambuya bağlayıp, ayakta kalmasını sağladım. Bu yıla ulaştı. Beklentim, bu yaz çıkacak dip sürgünlerinin tekrar geişip büyümesi.

Bahçenin bir başka yerinde, boyu bu günlerde bir metreyi bulan bir yedeğim var. Artık o diğerinin yerini alacak.

Bende sizlere, sağlık ve mutluluk dolu bir sezon diliyorum.

Orhan Özbilgiç Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön