Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi badrobot
sn.c.cakir. oldu olacak ağacı kesmişken işaretlediğim iki güçlü dalı bırakın. birde süpürge tarzı çalışacaksanız V şeklinde bir kesim işinizi daha kolaylaştıracak ve görsel olarak daha estetik bir hale gelecektir.
ficusların bu türünün anavatanında kış olmadığından bu tür budamaları bu mevsimde yapabilirsiniz.
iyi çalışmalar dielrim.
|
Öneriniz için teşekkür ederim ama gövdenin çok kısa kalacağını düşündüm bu şekilde. Benim düşündüğüm gövdeden kesmeden sadce dalları kesip resimde gösterdiğim dallardan birini bırakmak. Verdiğiniz iklim bilgisi için ayrıca teşekkür ederim beni rahatlatmış oldunuz biraz.
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Manifesto
Ficusunuz çok çabuk gelişen bir tür(Ficus nidita).Bence bu sene her hangi bir budama yapmayıp ince dalların kalınlaştırmaya bakın.Seneye mart nisan gibi yeni fikirler düşünülebilir.
|
teşekkür ederim. Bende kışın budamak istememin sebebi hem ağaç uykudayken (badrobot sağ olsun birşey daha öğrenmiş oldum.) hemde biraz aceleye getirmeden iyice düşündükten sonra bir işlem yapmaktı. Sanırım en erken mayıs sonuna yapacağım işlemleri kafamda şekillendirdikten sonra ağaca uygulayacağım.