View Single Post
Eski 21-04-2013, 10:19   #1073
Muda
Ağaç Dostu

Muda's Avatar

Giriş Tarihi: 12-02-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mavisedir Mesajı Göster
Bu sene mevsimlik çiçeklerimi kendim tohumdan yetiştirmeye karar verdim. Lakin, karanfillerim beni üzdü. Çok çabuk çimlendiler ama şuan çok narin ve güçsüzler. Işıkta güzel alıyorlar, çözemedim ne istediklerini.
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi s-bilge Mesajı Göster
karanfil konusunda aynı hisler içerisindeyim. üç ayrı tür karanfil ekmiştim, hepsinin sonu hüsran. şebboy ve karanfil kolay çimlendi, ancak devamında gelişemediler. nemesia ve tütün çiçeğini de şaşırttığımda kaybettim. sanırım uygun koşulları sağlayamadım. öyle narinler ki, cılız kaldılar. yıldız(dahlia), latin çiçeği, sardunya, convolvulus, cam güzeli, fesleğen, rudbekya ve ateş çiçeği en başarılı olduklarım. bunları bahçeye aldım bile. horoz ibiği ve cosmos da iyi gelişenlerden. haseki küpelerim daha çimlenmediler bile.
Arkadaşlar karanfil konusunda problem oluyor. Ancak bizim sıkıntımız her bitkiyi aynı şekilde çimlendirmekten kaynaklanıyor. Karanfil, hüsnüyusuf, ezan çiçeği, hatmi, yüksük otu gibi bitkiler iki yıllık oluyorlar. ilk yıl çimlenmesi ikinci yıl ise çiçek açma dönemleri. Bazı çiçekler ise direk toprağa dikilmeleri gerekiyor. Yüksük otu gibi bitki tohumlarını çiçek almak istediğimiz yerlere dikmek gerekiyor. Çimlendiremediğiniz veya az gelişenleri toprağa ekerseniz çok daha sağlıklı oluyorlar.

Muda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön