View Single Post
Eski 20-04-2013, 13:45   #25
kadir_26
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 23-03-2009
Teşekkürler Sn. Serkan_Istanbul. Sizlere de bol ve sağlıklı çiçekler dilerim.

Biraz da bahçenin 2 ay önceki halini ve mini şelale dere ve havuz yapımını paylaşmak istiyorum. Aslında belkide bahçe başlığını açarken kronolojik olarak buradan başlamam gerekirdi ne yazık ki çiçekleri biran önce paylaşayım derken acele ettim bu safhayı sona sakladım.

2 Ay öncesine kadar bahçede daha önce de bahsettiğim gibi sadece çim ve meyva ağaçları vardı. 2 ay önce bu yaz daha gelişmiş bir bahçeye sahip olmak isteyince bahçeye bir odak noktası eklemek istedim ve geçen sonbaharda duvar ve dolgu ile kazandığım alana bir mini şelale dere ve süs havuzu yapmaya karar verdim.

- Önce bahçeden daha önce çıkan ve bir gün değerlendiririm dediğim kayaları şelale alanına taşıdım,
- Devamına 8 metre bir dere yatağı kazdım, 2 derece akıntı verdim ve bir taşma ile devir daim olacak suyun birikeceği mini havuzun yerini tesfiye ettim.
- Tesfiyeden sonra zemine EPDM Membranı sermeden önce membranın delinmesini önlemek amacıyla beyaz strafor ile kapladım, üzerine membranı serdim.
- Buarada dere yatağına sereceğim bol miktarda tamburlanmış çeşitli taşlarla dere taşlarını ve peyzajda kullanmayı planladığım, kayrak, zebra rock ve boru taşlarını sipariş ettim ve onlarda elime geçtiler.
- Daha sonra ithal TIR brandasını (Açık Gri renk) Membranın üzerine serdim ve sipariş ettiğim tanburlanmış taş ve dere taşlarını derenin tabanına, kayrak taşlarını kenar bordürü olarak dere ve havuz kenarına serdim.
- Zebra rock ve diğer boru taşlarını şelale ve dere kenarında yer alan çiçek havuzlarına serpiştirdim. Bir kısım dere taşını da çiçek havuzlarının kenarına bordür olarak serdim.
- Aşağıdaki fotolarda başlarda dere kenarında görünen ligustrumları diğer arka bahçe kenarında duvar diplerine taşıdım. Onlardan boşalan alana Alev Ağacı, Altın Çanak, Gavura ve Lavantaları ektim.

-

Eklenen Resimler

kadir_26 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön