Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ozden35
sanırım ani değişimlere pek çabuk ayak uyduramayan bir bitki. dibinden hergün yeni bir yaprak geldiği dönemde çiçek açmaya başlayınca hele birde dipten 2 çicek birden gelince kapanlar oluşmadan yeni gelen yapraklar karardı. çiçeği inatla koparmadım ve sürekli diptende yaprak verdi. ama koparınca yaprak oayı durdu. şimdilik beklemede gibi görünüyor. bakalım zamanla ne olacak
bir de benim çiçeğim güneş gördükçe kapanları kızarıyor. red dragon gibi oldu, sizinkiler çok yeşil, neden acaba? kuruyacağı için mi kızarıyor acaba ? ve kapanlar yastık gibi kabarık hacimli duruyor.
|
aslında genç VFT lerde çiçeklenme riskli diye biliyorum. çünkü tüm enerjisini çiçeğe verdiğinden bitkinin ölümüne bile sebep olabilir.
kapanlar güneş gördükçe kızarır ve küçük damlacıklar oluşur üzerinde

bu damlacık bitki özleri sinekleri cezbedermiş. bendekiler de öyleydi ta ki dormancy yıpratana kadar. güneş etkisini artırınca iyileşmesini bekliyorum durumlarının. bir tane red dragonum vardı tamamen kızıl olan , malesef saksı değişiminde kaybettim. çürüdü. şimdi 2 tane yeşil tür kaldı sizinkiler gibi.
kapanların kabarık olması ve dalların enli geniş olması sanırım dormancy den kalma. yeni kapanlar daha güzel olur zannedersem.