View Single Post
Eski 19-04-2013, 14:13   #297
smnvrl
Ağaç Dostu

smnvrl's Avatar

Giriş Tarihi: 07-12-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Ergün1968 Mesajı Göster
Sn.Byert,bahsettiğiniz gibi,hazır kitlerin maaliyeti fazla.Bende ucuz çözüm olması açısından kendim yapma aşamasındayım.Sitede konuyu başından takip ederseniz gerekli bilgiler verilmiş arkadaşlar tarafından.Yaklaşık 75 Watt gücünde bir sistem 100TL. gibi bir rakama mal oluyor kendiniz yaptığınız takdirde.Yalnız bu fiyat ledleri Ebay yurt dışından aldığınız takdirde geçerli.660nm.3 watt 30 adet kırmızı ve 455nm 3 watt 10 adet mavi ledin pcb leri ile kargo dahil dahil fiyatı 50,65 TL. Dün sipariş verdim Ebay den.Tabiiki bunu kendiniz yapabilmeniz için elinizin biraz alet tutması,elektrik-elektronik bilginizin olması veya bilen birinden yardım almanız gerekli.
Sn Ergün beyin yazdıklarına ek olarak şunu demek isterim. Biz bir ürünü yaparken malzemeleri adetçe az aldığımız için, adet farkından dolayı fiyat farkı öderiz. Kargolama masrafları birim ürün başına fazla olur.

Mesela,

Soğutucuyu, fabrikasından profil olarak adetli alsak

Alüminyum Soğutucu Profili

Ledleri 400-500 adet sipariş etsek (pazarlık etme şansımız olur)

100 Pcs 3W Red High Power 660nm Plant Grow LED Emitter Light with 20mm Star Base | eBay

Thermal macunu tüp ile değilde kavanozda alsak

100g Thermal Grease Paste PC CPU Heatsink Silicone Compound Grey Color | eBay

Montajını da kendimiz yaptık mı işte o zaman ucuza denk gelecektir.Hemde epey bir ucuza

Saygılarımla.

smnvrl Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön