View Single Post
Eski 19-04-2013, 11:17   #48
M..T
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 16-03-2013
Şehir: izmir
Mesajlar: 30
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi s.serdar Mesajı Göster
450 m2 apartman bahçesi için motorlu tırpan ihtiyacını pek anlayamadım. Zira bu tür tırpanlar genellikle geniş arazilerdeki çalı türü bitkilerin budanması yüksek boylu otların biçilmesi için kullanıldığını biliyorum. Bende 3 sene önce 28 dönümlük bir arazi için böyle bir benzinli tırpan almıştım. Bu bakımdan 450 m2 apartman bahçesi beni bayağı şaşırttı. Nedense bir apartman bahçesinde böyle bir makineye pek gerek olacağını düşünemiyorum.

Apartman bahçesinde yaşadığınız sorunu biraz daha detaylı olarak açıklar iseniz, belki daha farklı çözüm ve öneri alabilirsiniz diye düşünüyorum.

Belirttiğiniz markalarını hemen hemen hepsi bana çok yabancı geldi. Kanımca bu markaların servis ve yedek parçalarını bulmakta güçlük yaşayabilirsiniz. Başta Tekzen, Koçtaş, Praktiker, Bauhous gibi firmalar ve bazı büyük ölçekli makina ekipmanı ithal ve pazarlamasını yapan firmalar, uzak doğu ülkelerinde çok ucuz fiyatlara fason imalat yaptırarak ülkemize çok düşük kalitede makine ithal etmektedirler.

Görünüş itibariyle benzerlerinden bir kaç kat ucuz olan bir tür makinelerin, başta aks veya şaft ve difransiel sistem ve parçaları ilme, bilime ve fenne aykırı olarak maalesef fiber ve plastik malzemeden imal edilmektedir.

Motor blok gövdeleri elektrolize yerine toplama hurda alüminyum'dan imal edildiği bilinmektedir.

Dolayısı ile vasıfsız malzemelerden ucuz iş gücü ile üretilmiş bu tür makinelerden orta ve uzun vadede verim beklemenin çok doğru olacağını sanmıyorum.

Belirttiğiniz markalar arasında bana en tanıdık gelen alpina. Alır mısınız dersen cevabım kesinlikle hayır.

Bu tür makineler arsında Türkiye için tercihim oleomac, efco, honda olabilir diye düşünüyorum.
evet bahçe küçük fakat apartmanda bu işi gönüllü olarak yapacak pek az insan olduğundan fazla zorluk çıkmadan kolayca biçmeyi amaçlıyoruz. Bahçede boyu bir metre kadar yabani otlar var. İki ayda bir bu boya geliyorlar. Bir gönüllü yarım saatte bitirsin işi diye benzinli makinelere yöneldik. İzmirde bu makinelerden bulableceğimiz nereler vardır peki...

M..T Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön