View Single Post
Eski 18-04-2013, 21:26   #1319
Hülyab
Ağaç Dostu

Hülyab's Avatar

Giriş Tarihi: 30-11-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi HERAKAN Mesajı Göster
Merhaba

Bende bugün üye oldum.Ben bugün maydanoz ektim.Büyük bir saksıya yarısına da biber ekeceğim.Tohumdan ekiyorum.Maydanozları hemen ektim ancak biber tohumlarını 24 saat nemli tülbent içinde tutun yazıyordu.Yarın ekmem gerekecek.Bende öyle yaptım.bu konuda bilgisini olan var mı?
Bir ben saksımı balkona koydum ama sitedeki yazışmaları okuduğum da içeride daha çabuk filizleneceğini anladım.Doğru mudur?
Bir de daha önce akşam sefası ekmiştim.Bir metre oldu boyu.Tohumları ektiğim saksıda hala balkon demirlerine bağladım.Bu şekilde çiçek açar mı acaba?
Bilgini olan var mı acaba?
Merhaba sevgili Herakan foruma hoşgeldiniz bende çok eski sayılmam ama bildiğim kadarıyla fikrimi söyleyebilirim. Ben tüm tohumlarımı (sebze yetiştiriyorum) ev ortamında çimlendiriyorum çünkü bildiğim kadarıyla ilk çimlenme aşamasında güneşten ve soğuktan korumak gerekiyor diye biliyorum.

Maydanoz çok uzun sürüyor çimlenmesi sabırla beklemelisiniz. Biber, domates, salatalık gibi tohumları bende tülbentte bekleterek nemlendirmiştim çimlendirmesini hızlandırdığını düşünüyorum. Bence çimlenene kadar ev ortamında bekletin hatta nem olması için üzerine streç film kapatabilirsiniz havalar hala soğuk dışarısı sıkıntı olabilir belki...Akşam sefası ile ilgili hiçbir bilgim yok ona yorum yapamıyorum..

Umarım güzel verim alırsınız...

Hülyab Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön