View Single Post
Eski 18-04-2013, 18:43   #241
lirionomada
Yeni Üye

lirionomada's Avatar

Giriş Tarihi: 17-04-2013
telgraflarim pek ciliz ve cicek acmiyor

Merhabalar, forumu zaman zaman takip etmekle birlikte, yeni üye oldum, baharla birlikte evde uzun zamandır neşeli gözükmeyen sevgili çiçeklerimin dilini anlamak için sizlerin fikir ve deneyimlerinden yararlanabileceğim umuduyla!
Telgraf çiçeğimi ilk 2010 yılında Eyüp'te bir çiçekçide yalnız başına görmüş ve rengine vurulmuştum, o zamandan beri pek çok çelik hediye ettim çevreme, yavru olarak verdiğim bazı arkadaşlarımınki çiçek bile açtı, ama benimkiler tek bir kez bile çiçeklenmediler. Aslında sadece mor salınan hallerini de seviyorum, ama artık sürekli aşağı doğru uzadıklarından sanırım, dalları da yaprakları da gittikçe cılızlaştı, ve ben telgraf çiçeklerimi nasıl eski mor ve etli, canlı haline (örneğin sayın torkulu'nun son koyduğu resimdeki gibi!) kavuşturabileceğimi merak ediyorum, çicek açtıklarını da görsem çok mutlu olurum tabi! Aşağıya resimlerini ekliyorum, ne yapmam gerek sizce? Bu başlık altındaki tüm mesajları okudum, bazılarınız budama gerektiğinden bahsetmiş, ama tam olarak nereden veya hangi dalları budamalıyım bilemiyorum, deneyimleriniz ve fikirlerinizi bekliyorum harekete geçmeden önce... Selamlar!

Eklenen Resimler

lirionomada Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön