Herkese merhabalar, siteye değilse de foruma yeniyim ve ilk mesajımı evdeki minik pasilfloranın derdi nedir bunu anlayabilmek için atayım istedim. Bu aşağıda göreceğiniz Passiflora Caerulea'yı geçtiğimiz sonbahar (2012 eylül sanırım) büyük bir yapı marketin gözden çıkarıp 1 TL'lik diye ayırdığı bir bölümden bulmuş ve ne kadar bitap gözükse de belki yaşatabilirim diye umarak almıştım. O zamandan bu güne dek çok az bir gelişim gösterdi, yaşıyor, hatta bir tomurcuk bile vermişti bir ara, ama pek çoğunuzun passiflora caerulea'larının metrelerce boy attığını düşününce, çoktan serpilip gelişmesi gerekirdi oysa boyu 30-40 cm'i geçmedi, bu konu başlığı altındaki 17 sayfayı üşenmeden okudumsa da, sorunun ne olabileceğini tam anlayamadım. Passiflora'ların toprak saksı sevdiğini de öğrendiğimden, simdi saksısını değiştirmeyi düşünüyorum, sorunu ne olabilir, nelere dikkat etmeliyim, acaba besini mi az geliyor, gübre mi vermeliyim, vs görüşlerinizi iletebilirseniz çok makbule geçecek. Bu vesileyle herkese selamlar!
|