View Single Post
Eski 18-04-2013, 00:28   #549
gandalfmk
Yeni Üye

gandalfmk's Avatar

Giriş Tarihi: 09-04-2013
Teşekkür

Sayın Vetman,

Bütün yazışmaları ilk mesajdan şuana kadar tamamen okudum. Yaptığınız çalışma neredeyse bir eğitim dökümanı niteliğinde olmuş. Yaptığınız işin görünen başarısının yanında sürekli olarak takipçileri gelişmelerle ilgili güncel tutmadaki sunumunuz da ayrı bir başarı benim için...

İçimden, "keşke akan su kültüründe yapsalarmış diye defalarca dedim" çünkü belki bir gün kurarım diye hayal ettiğim serada uygulamak istediğim sistem şimdilik bu yönde, böylece rehber niteliğinde kullanabileceğim hazır dökümanım olurdu

Seranın başarısıyla ilgili yorum yapacak bilgi düzeyinde olduğu düşünmüyorum ancak bitkilerin sağlıklı görüntüsü başarı durumunu da ispatlıyorlar.

Bir ara ısıtma/yalıtım konusu epeyce tartışılmış, bu konuda polikarbonat levhalarla ilgili araştırma hiç yaptınız mı? Maliyetinin yüksek olacağı tartışılmaz ancak Fayda/Maliyet ilişkisi nasıldır onu değerlendirmenin fayda sağlayabileceğini düşünüyorum. Araştırmanız varsa paylaşır mısınız? Böylece bizler de bilgilenmiş oluruz.

Son olarak (biraz meslekten kaynaklı sanırım ) kullandığınız profillerde yanlış görmediysem boya ve benzeri bir uygulama yok. Bu malzemeleri daha sonraki seranızda da kullanma planınıza göre; korozyona karşı korumak adına boyamanız malzemenin ömrü açısından katkı sağlayacaktır. Yanlış görmüşsem de kusura bakmayın lütfen.

Elinize, emeğinize sağlık. Değerli paylaşımlarınız için çok teşekkür ederim.
Uzunca bir yazı olduğu için de affedin lütfen, baştan sona tek seferde okuyunca böyle oldu.

gandalfmk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön