Sayın Emora,
Aynı torfu kullanmanızı tavsiye etmem. Bitkiler kökleriyle sadece besin maddesi ve su alımı yapmaz. Enzim gibi bazı maddelerde salgılayabilirler. Mesela Solanaceae familyasından(patates, domates, biber, patlıcan vs.) sebzeler solanin denilen zehirli bir madde salgılarlar. Aynı torfta aynı bitkileri yetiştirmeye çalışmanız aynı besin maddelerini tüketmeleri sebebiyle toprak yorgunluğuna ve tabi ki bu zehirli maddelerin toprakta birikmesine, bitki tarafından alınmasına da neden olacaktır. Ayrıca alacağınız ürünlerde verim ve kalite kaybı da gözlemleyebilirsiniz. O torfu süs bitkilerinde değerlendirmenizi ya da fasulye, bezelye gibi değişik sebzeleri yetiştirerek kullanmanızı tavsiye ederim.
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi emora
Arkadaşlar merhaba herkese,aranıza Ankara'dan katıldım. Ben de 2 senedir balkonumda sebze yetiştirmeye çalışıyorum. İlk sene pek başarılı değildim ama geçen sene cherry domateslerim,maydonoz-roka-dere otu,biberlerim gayet güzel yetişmişti. İnşallah bu sene de umutluyum.
Havalar biraz düzelirse; bu haftasonu pazar günü artık dikime geçmek istiyorum. MErak ettiğim bir şey var, geçen sene kullandığım torflar hala saksılarında duruyor; onların hepsini bir yerde toplasam ve bir miktar gübre ile de harmanlasam bu sene kullanabilir miyim? Herhangi bir sakıncası var mı?
Çiçeklendiğinde fotoğraf koyacağım ben de inşallah,burada paylaşanları görünce imreniyor insan
Saygılar sevgiler tüm doğa dostlarına...
|