sevgili benben1967,
avokado yetiştirmek için iki yöntem var. biri çekirdeği şişko kısmı altta kalacak şekilde yarısına kadar saksıdaki toprağa gömüp düzenli sulamaya başlıyorsunuz. ortalama 2-3 hafta sonra ortadan ikiye ayıracak bir sınır oluşuyor ve bu sınırdan ayrılmaya başlıyor. ve bu ayrılan yarıktan size bir bebek filiz veriyor. bir diğer yöntem ise çimlendirmek. üç tane kürdanı eşit aralıklarla çekirdeğe batırıp dibinin yerle temasını kesiyor ve bu kürdanların üzerinde durabilecek hale getiriyorsunuz.(bununla ilgili daha ayrıntılı ve doğru bilgiyi ingilizce biliyorsanız internette kolaylıkla bulabilirsiniz). ve çekirdeği yarısına kadar suya koyuyorsunuz. bir süre sonra köklenmeye başlıyor. köklenme olduktan sonra saksıya ekebilirsiniz. ben filiz verdikten sonra pörsümeye başlayan çekirdek parçalarını olduğu gibi bıraktım, zira köklere bağlı kalıyor bu parçalar. ilk denemede tutmazsa hayalkırıklığına uğramayın. bol bol avokado yemeye devam edin derim

hem kansere karşı korur, hem de kendisinden harika dip soslar yapılır.