Melez üreyemezler, çıngıraklı yılanlar (Crotalinae) engerekgillerin alt türüdür haliyle kuyruğunda pullardan oluşmuş bir çıngırağı olması şartı aramak gereksiz. Yılanların bir çoğu gerek ciğerleriyle gerekse pullarını kullanarak kendine has sesler çıkartabilirler. Daha önce hiç çıngıraklı yılan duymamış biri için duyduğu bir yılan sesini çıngıraklı yılan sesi olarak adlandırması, yılanı gördüğünde fondaki böcek sesini yılana ait sanması gayet mümkündür, zaten yanıltıcı veriler bu şekilde ortaya çıkar, ortalam bir tür listesi şunun gibidir
.:Bilim ve Teknik Web Sitesi::Türkiye Tür Listeleri::Sürüngenler:.
Bunun dışında tüm yılan türleri tespit edilmiş ve eklenmiştir demek yanlış olur, tespit edilenlerin listesidir eklemeler muhakkak olacaktır.
Çıngıraklı yılan sesi için fikir verebilir, dinleyince zaten çok ayıredici birşey olmadığını göreceksiniz. Sayfanın en altında cırcırböceği sesiyle ne kadar benzediğini görebilirsiniz.
Rattlesnake Sounds and Video
Bol fotoğraf için turkheptil e bakabilirsiniz
http://www.turkherptil.org/default.asp
Aynı türün farklı dönem ve mevsimlerde çekilmiş fotoğraflarındaki renk skalasını görünce yılanları rengiyle ayrıedilemiyeceğini kolaylıkla anlarsınız.
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ayazkentli
Belki de imkansız bir şeydir ama başka ülkelerden hayvanların, kıtalararası başka ülkelere gelmesi-gitmesi ve orada üremeleri ile Yaşam bir şekilde yolunu bulur ve devam eder tezini haklı çıkartan çok fazla örnek var.
|
Afrika arısı denilen arılar iklim odasından kaçarak yayılmışlardır, aynı şekilde amerikan menşeli hamamböcekleri (Periplaneta americana) gemi ile izmir'e gelmiştir, bu liste böyle gider.