Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Mutlu Kutlu
Çocukken bizede söylenen şey üçgen kafalı yılanlar zehirli, dikdörtgen kafalılar zehirsiz.
Su yılanlarına baktığımda onlarda üçgen kafalı, ama zehirsiz 
|
Morfoloji genetiğin çözülmesiyle öldü cenazesini kaldıran yok. Kafasının şekliyle sadece genel geçer bir fikir beyan edebilirsiniz. Daha öncede vermiştim bu örneği çukurbaş (Malpolon insignitus) diye geçer, su yılanı olarak kabul görürdü çünkü morfolojisine göre sınıflandırıyorlardı sonra iki damla kan alıp baktılar koç gibi engerekmiş arkadaş, Vipera monspessulanus oldu inceden.
O yüzden ben baktım su yılanlarının kafası üçgen ama zehirsiz demek çok yanıltıcı, bi o kadarda gerçek dışı.. Bakmayla görmeyle olacak işler olsaydı bunlar hala biyoloji öğrencilerine böcek bacağındaki kılları saydırıyo olurlardı. Kaldı ki suda gördüğünüz her yılan su yılanımıdır, değilmidir, nedir onları sizin gözünüzde su yılanı yapan bunlar çok muallak. Mahalli insanlar başlıklı genellemenizle bu yanıltıcı beyanınız arasındaki paralelliğe değinmeye gerek duymuyorum.
Şu başlıkta sadece iki tane engerek resmi var işin ciddiyetini kavramanız lazım, bahçemde gördüm denen bahçe 20 dönümde olabilir 200 metrekare de olabilir, karşılaşma sıklıklarını, burada vereceğiniz yanlış bir fikirle sebep olabileceklerinizi biraz düşünün. Sarı yılan (olsa olsa Elaphe sauromates) bişey yapmaz ne demek neyin garantisini kime veriyorsunuz anlaşılır gibi değil. Vipera ammodytes sarıdır ve engerektir ve yerel türlerden biridir. Boynuzlu engereklerin sarı olanlarındandır. Bunun dışında deli gibi kaçak hayvan getirilip satılıyor bu ülkede aptalın biri satın alır getirtir sonra ya doğaya salar ya da yılan kendi kaçar sonra sarı yılan birşey yapmazı anlatırsınız burada. Halkalı papağan yerel bir kuş olabilirmi bi açın bakın ama artık istanbul'un yerel kuşlarından biridir. Pek yakında Ankara'nında yerel kuşlarından biri olacaktır.