View Single Post
Eski 16-04-2013, 23:06   #3420
formullaone
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 07-12-2009
Şehir: istanbul
Mesajlar: 566
[QUOTE=musculus;1139822]
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi juglandales Mesajı Göster
Herkese selam,

Bu yıl çok yağışlı geçmesinden dolayı Antraknoz hastalığının daha sık görüleceğini tahmin ediyorum. Bu yüzden biran önce tedbirlerimizi almamız gerekiyor.

Maneb kullanmayı düşünüyorum fakat bu ilacı ne zaman atmam gektiğini çözemedim. Yok fare kulağı yok kedi kulağı işin içinden çıkamadım. Bir ziraatçi arkadaşım "erkek çiçeklerin aktif olduğu dönemde hiçbir ilaç kullanma, tozlanmayı olumsuz etkilersin" dedi. Diğer taraftan bahçemde hersene olduğu gibi küçük küçük siyah tırtıllar gözükmeye başladı.

Cevizlerin an itibari ile fotorafı aşağıda.

1) Şu an kullanacağım ilaçlar tozlanmayı etkiler mi.?
2) Antraknoz ilacını ne zaman atmalıyım. ?
3) Antraknoz ilacı ile tırtıl ilacı beraber atılır mı. ?[/QUOT
Maneb 80 i cevizler kedi kulağındanken atmalısın. Ben 1.ilaçlamayı geçen hafta yaptım. Tozlanmayı etkileyeceğini sanmıyorum.Bende sorun olmadı en azından. 3-4 hafta arayla 3-4 kez atıyorum ben cevizlere. 2.3. ve 4. uygulamalarda insektisitle beraber atıyorum. Daha çok Bilecik ve şebin ler etkileniyo antraknozdan. Yalova daha dayanaklı sanki. Chandler için Lilium abinin söylediğine göre antraknoz sorunu yok. Daha da enteresanı gecen sene tırtıl vardı ağaçlarda. Korka korka attım insektisiti cevizler çiçekte olduğu için. Ama çok şükür tırtıllar ı öldüren ilaç ceviz çiçeklerine zarar vermedi. Ama bu her ağaç ın çiçeğine zarar vermez anlamını taşımaz. En iyi bilgi tecrübeyle oluyor. Birkaç ağaçta deneyip artısını eksisini gördükten sonra karar vermek gerek kanımca.
Bahsettiğiniz tırtıllardan geçen yıl bizim bahçemizde de bolca vardı,bu yıl yine var. Şu an küçükler ama havalar ısındıkça büyüyüp çoğalıcaklar. Bunlarla mücadelede ilaç dışında başka bir yöntem yok mudur? İlaçla hem kendimizi hem de doğayı zehirliyoruz istemeden.Ayrıca faydalı böcekleri de öldürüyoruz.Tırtıl orman kenarında çok olur derler ama bizim ormana yakın bahçemizde daha az var.Ormana uzak olanda daha çok var. Anlam veremedim.

formullaone Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön