Neyi nereye koysak sıkıntısı ortak, madem eşiniz yardımcı olabiliyor, benim gibi matkap kullanmayı öğrenmek zorunda değilsiniz; bir iki şey önereyim, beyefendiyi çalıştıralım

Galiba köşede plastik sera var, muhtemelen ona ağır saksılar koyamadığınız için çok verimli değil. Atın demek istemiyorum ama onu kaldırıp o duvara L çubuklar çaktırıp, tavandan yere yakın yere kadar, üzerlerine raf koyun, İkea'da böyle şeyler çok uygun satılıyor. Sayısız ve çok sağlam rafınız olur, kışın üzerine nalburdan kestireceğiniz uygun bir naylonla sera haline de gelebilir. Birde şöyle bir şey önerebilirim; Balkon demirinin hizasına ama tavana, mutfaklarda baharatlıkları astığımız demir çubukların büyüklerinden monte ettirip (ki yine tavana ya da tavana yakın, pencere üstüne denk gelen kısma da olur, balkon çok rüzgar alıyorsa bu daha uygun) sayısız ayarlanabilir saksı askısı takarak pekçok saksıyı ortadan kaldırabilirsiniz. Hani aşağı çekince gelen, sonra yukarı kaldırabileceğiniz saksı askıları; gittigidiyor da çok ucuz.
Fakat şu aşağı su akmasını nasıl engellerseniz ben de bulamadım, düşünelim hepberaber...(demiştim ama belkide cahilce birşey söylüyorum, su akıtan saksılarla kaktüslere yer değiştirtseniz, onları dışarı assanız kötü mü olur?)
Kolay gelsin..