Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Selahattin YILMAZ
Domateslere budamalarını yapın derim hemde ilk fırsatta. Koltuk almak sorun teşkil etmez ancak koltukların büyümesine müsade ederseniz lüzümsuz yere onları gelirştirmiş olursunuz ve bitki besin tüketir koltuk sürgünleri için.
Bunun dışında kabaklara ilaç atmanıza gerek yok. Ancak çiçeklere dikkat edin bal kabağınd erkek ve dişi çiçekler aynı bitki üzerinde fakat ayrı ayrı yerlerdedir. Çiçeğe dikkat edin eğer çiçek bir sapla gövdeye bağlanıyorsa o erkek çiçektir, eğer gövdeye yapışık bir çiçekse o zaman esas kabağı alacağınız çiçek odur.
|
Dergiyi de okuduktan sonra dikkat ettim;benim domateslere epeyce bir budama gerekiyormuş.Budamayı hemen yapıyorum.Kabaklarımın çiçekleri gövdeye yapışık ,3 saksı balkabağım var.20'ye yakın gövdeye yapışık çiçek var. Çok teşekkür ederim cevabınıza.