Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kernep
Çapa makinesi piyasası tam elektronik piyasası gibi.Ortalık yalandan dolandan geçilmiyor.Yıllarca tarım makineleri servisi yapan biri hondanın 6.5 beygir gücünde motoru olmaz,kağıdını değiştirip 5.5 beygirlik motora 6.5 yazıyorlar diyor.Ayrıca italyan malı diye satılanların da çoğu çin malı.Ben de doğrudan çin malı olan bu ürünü tercih ettim.
|
Benim başıma da şu geldi: satıcı makineye 8 beygir diyor, eğilip bakıyorsunuz makinanın üstündeki metal etikete, 6 beygir yazıyor. Bu ne diyorsunuz, "abi üstünde yazana bakma bunun gücü 8" diyorlar..
Ayrıca Taral da bile kullanılan motorların bazıları çin malı. Motor kısmına bağlanılan şanzıman vs. Türk olur. Şunu da vurgulamak lazım, özellikle bu şanzıman, diğer metal aksam işçilikleri hepsinde bir felaket. Ben Anadolu Motor'dan iki günde illallah dedim, sonra Sn. Aviator34'e illa ki Taral al diye tutturdum, sonuç ikisinde de benzer problemler yaşadık.
Demek ki bu çapa makinesinde kalite beklemek çok doğru değil. İyi bir demirci ahbabınız olacak, ıvır zıvır tüm kırık dökükleri toplayacak..