View Single Post
Eski 14-04-2013, 02:43   #450
ıldır
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 24-09-2012
Merhaba....

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mmanager Mesajı Göster
İyi günler bana da bir kaç çeşidi var olduğunu söylemişdi oradaki görevli .Ben de bu yüzden özellikle Marniera chrysocardium cinsi için istemiştim. Antalya da nerede satılıyor Taner Angay serasında mı acaba biraz bahsedermisiniz.Aslında çiçek açacak boyda diye bir şey yok benim kanımca daha önce çiçek açmamışsa o çeliğin çiçek noktalarında açıyor.İstediği uygun ortamı sağlamanız yeterli.Bu kışı fazla soğuk olmayan ısıtılmayan boş salonda geçiren çiçeklerim şimdi yavaş yavaş çiçek açıyorlar.Ama potasyum gübresi vermeniz şart.İstisnasız kaktüsler için olan sıvı gübreden vermeniz gerekir.Elimde tüm çiçekler için olan sıvı gübreden var ondan versem de olur belki diye bir yanılgıya düşmeyin.Azot oranı düşük fosfor ve potasyum oranı yüksek olmalıdır. Geçen yıl aldığım atlaslarım ve kaktüslerim yavaş yavaş bana çiçeklerini sunmaya başladılar.Hatta ve hatta ekim ayının sonunda aldıklarım bile 2 ye bölerek diktiklerimin üstünde bile var.Açsaydı mutlaka ekleyecektim...Bugün ekleyecektim ama makinamın pili bitti...
Bır suredır bahce bakımı için yazlıkta oldugumdan cevabım gecıktı...Önce acıklayıcı bılgılerınız ıcın tesekkurler..Evet atlas çiçeğini buldugum yer Taner beyın serası.. Ben gecen yıl mahsul sonuna kaldım..Bu yıl Mayıs ayına dogru satısa cıkacak on çesite yakın atlası oldugunu biliyorum..Umarım aradıgınız cinse rastlarsınız..Ege Üniversitesi üretime gecse ve varsa aradıgınız turden seve seve alıp yollarım..İyi günler dilerim...

ıldır Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön