Perşembe günü akşam saatlerinde yarım litrelik su şişesindeki peyniraltı suyuna bir avuç solucan gübresi katarak iyice salınımından sonra benjaminime, yaprakları kurumakta olan şimşirime toplamda şişenin çeyreğini döktüm. Sonrasında enjektör ile 2 tam tüp çimlendirme toprağıma saksının tam ortalarından enjekte ettim.
Sonuç : Benjaminde ve şimşirde şimdilik bir değişme yok ama tohumlarımın birisi kafasını çıkardı ve 3 tanesi de çıkmaya can atıyor vaziyette. (Not: Tohumlar forumdaki aaytun adlı üyeden isteyenlere pay edildi ve hemen hemen herkes aynı anda dikti. Çimlenipte haberini veren ilk ben oldum.) aaytun'un (Ali Bey'in) tohumlarının çimlenmesini bekliyorum.
Eğer arada gün farkı olarak 4-5 gün fark atarsa bu sefer iki aynı cins tohumu birini peyniraltı suyu + solucan gübresi enjekte ederek diğerine ise hiçbir katkı yapmadan aynı hava ve ortam koşullarında deneyeceğim.
Şimdilik fikrimi sorarsanız çimlenmede etki ettiğini düşünüyorum. Ama benjamin ve şimşir hala gözetim altında.
Bu arada kimyasal içerik araştırmalarım sonunda yaptığım karışımın kullanılmakta olan gübrelere en benzediği çeşit yarasa gübresi çıktı. Ca (kalsiyum) ve Na (sodyum) dışında içeriksel oranlar olarak benzerlik var.
Çimlenen tohumlarımın fotoğrafları için :
http://www.agaclar.net/forum/ucretsi...as/27929-3.htm (66 no'lu mesaj)