Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ozgrgn
Merhabalar
Antalya'da yaşıyorum, terasa bir sera kurdum, mümkün olduğunca doğal, domates yetiştirmeye çalışıyorum. Nem ve Isı ölçen bir sistemim var. Kış boyunca fidelerimi yetiştirmek için 14 dereceye ayarlı soba çalıştı. Düzenli hava silklasyonu sağlayan fan çalışıyor.
Uzun bir dönem kireç oranı yüksek çeşme suyu ile sulama yaptım. Şimdi kuyu suyu taşıyorum. Özellikle Agaclar.net den öğrendiğim kadarıyla başta demir ve fosfor olmak üzere besin eksikliği olduğunu düşünüyorum. PH'ı düşürmek için çam iğnelerinden malç yaptım, kükürt kullandım, koyun gübresi kullanıyorum. Ancak bunların dışında hiçbir besin takviyesi yapmıyorum.
Resimlerden de görelbileceği gibi domatesleri saksıda büyütmeye çalışıyorum. Yaklaşık 20 gündür yaşlı yapraklardan başlamak suretiyle dalları sararıp ölüyor. Acaba problem sadece besin eksikliği mi bunu merak ediyorum. Resimlerden gördüğünüz kadarıyla bilgilendirirseniz çok sevinirim.
|
sayın ozgrgn bu zararlıya karşı bayerin oberon **** agrimec ürününü tavsiye diyorum özellikle agrimec en etkili ilaçtır