View Single Post
Eski 13-04-2013, 10:23   #288
ferhat2160
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 30-09-2012
Merhaba arkadaşlar bende bu biberin meraklısıyım geçen sene kışın amerikadan ebay ile sipariş verdim ve ocak ayı itibari ile çimlendirip yetiştirmeye başladım.

Ama diger biberlerden farklı oldugu yetişirken bile fark ediliyor bendeki tohumları 10 cm çaplı bir kapda çimledim içinde 18 ile 20 tohum arası çimlendi fakat diger biberlerden farkı çabuk büyümüyor ve kökleri aşağıya doğru uzuyor, aynı süre zarfında diger tohum cinsleri kökleri yüzeysel ve boyları daha uzun oldu.

Benim sorum ben bu bhut jolokia ları mevcut kaplarından alıp (10cm lik olan dan) 1 kiloluk yogurt kaplarına aldım ve alırken topragını bozmadan olduğu gibi diğer kaba aktardım aktarma yaparken bitkinin kökleri dibe kadar inmişti ve dışında sakının dip kısmında sarmal olarak dolalanmış bu normalmidir bu biber için (diger yerli biberlerde böyle bir şey yaşamadım) yani daha derin bir saksımı istiyor ve boyları geçmi uzuyor bu normal midir ?

Bhut Jolokia tadına gelince siparişi verdigim arkadaş hediye olarak bir tanede kurusunu göndermiş onun sayesinde tadını öğrenmiş oldum. Öncelikle acılık kavramı kişiden kişiye degişen bir kavramdır ve alışmayla daha fazla acı yiyebilirsiniz. Benim bu biberi tarifim şöyle öncelikle acı biberle arası iyi olmayan az acı yiyebilen ler pek denemesin çünki sağlam bir acısı var. Gelelim ilk ısırık ve sonrası ilk denemem ucundan yaklaşık 3 mm ile oldu ve katıksız (sadece bhut jolokia) acıyı hemen hissetmiyorsunuz aradan 1 dakika sonra yanma hissi geliyor ve 1 2 saat sürüyor ben çıplak elle bu biberi parçaladım ellerim yamadı ama elimi 3 kere sabun ve fırça yapmama rağmen elimi yüzüme sürdüğümde yüzümde yanma hisettim yani şakası olmaz bu biberin acı haricinde biberin tadı değişik yani bizim buradaki biberlerden farklı (Türkiye nin her yerinden acı biber tatmışlığım vardır) bir tadı var ve lezzetli taki acı bombası patlayıncaya kadar umarım tadını ve etkisini tarif edebilmişimdir.

Düzenleyen ferhat2160 : 13-04-2013 saat 10:56
ferhat2160 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön