Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi adembaba1
Ceviz bahçesindeki bin 100 ağacı kestiler
10.04.2013 Ordu'nun Ulubey ilçesinde bin 100 ceviz ağacı kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından köklerinden kesildi. Karadeniz'in en büyük ceviz bahçesi olan arazide ceviz yetiştiriren Seçkin Poyraz, gece yapıldığı tahmin edilen ağaç katliamının şahsına değil Ordu ve Karadeniz Bölgesine yönelik olduğunu söyledi. Hiç kimseyle bir husumeti olmadığını ifade eden Poyraz, "Bazıları bölgede yeni tarım ürünü olarak cevizi görmek istemiyor. 70 dönüm arazideki ceviz ağaçları 6 yaşındaydı. Bu sene yaklaşık 100 bin liralık mahsul bekliyordum. Toplam zararım iki milyon lira" dedi. CİHAN
|
Bunu yapanlar insan mı acaba çok merak ediyorum.Gel de bunların o cevizleri kesen ellerini kesme.İşin içinde başka iş yoksa söylenildiği gibi yeni tarım ürünlerini engellemek için yapıldıysa (ki böyle bişey üç beş kişinin yapacağı iş değil organize bişey) bunlar en büyük cezayı hakediyor.Malesef bunu yapanlar yakalansa bile en fazla 2-3 yıl alırlar.Ülkemizde suç işlemek o kadar kolay ki ceza zaten hiç yok, nerdeyse ödül verecekler.Dogal olarak da insanlar cezayı kendileri veriyor.Böyle bişeyin bana yapıldığını düşünüyorum da katil olurdum herhalde..