View Single Post
Eski 10-04-2013, 23:36   #597
heyyamola
Ağaç Dostu

heyyamola's Avatar

Giriş Tarihi: 15-02-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi loveforlife Mesajı Göster
Sevgili Heyyamola,

29-30 mart serisi öylesine keyif veriyor ki, insanın ayrılası gelmiyor buralardan. Çekimleriniz bir yana, içten anlatımınıza da baylıyorum. Ranunculusları nasıl saklıyorsunuz? Bu rizomlar bu yıl edindikleriniz mi, önceki yıllardan mı?Bahçenizden ve yüreğinizden keyif eksik olmasın...
Çiçek açmış vaziyette saksılı olarak 17 Mart 2013' de almıştım. Bekletmeden, dış mekandaki çiiçeklik parselimize, süs lahanalarından boşalan kısma diktim. Bildiğim kadarıyla sert donların yaşanmadığı bölgelerde topraktan çıkarılmalarına gerek yok.

İki sene önce, yaprakları sararınca (Haziran sonlarında) rizomları topraktan çıkarıp, serin ve havadar bir yerde, bez torbalar içinde saklamıştım.

Sakladığım rizomları kasım ayı ortalarında tekrar dış mekana dikmiştim. Ertesi bahara hiçbirisi de yeşermediler. (Kış çok sert geçmişti. Muhtemelen rizomlar dondular.)

Nasip olursa bu sene topraktan çıkardığım rizomları, aynı şekilde saklayıp, bir kısmını kasım ayı başlarında, bir kısmını da mart ayı başlarında dikmeyi düşünüyorum.

heyyamola Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön