Ben zaten bir yarışmada gibi hissetmediğimden benim için sorun değil, ağaçları o sayfaya da ilave etsek bu sayfaya da ilave etsek bir şekilde gelişecekler ve bu arada hepimiz birşeyler öğreneceğiz.
Oylama kısmı genelde bizim gibi sıcak kanlı toplumlarda tam işlemese de bu tür organizasyonlar bonsaiye ilgiyi artırır diye düşünüyorum.
Burada sorun, eğer bu bir yarışmaysa, yarışma başladıktan sonra kuralların değiştirilmesi hiçbir yerde hoş karşılanmaz ve baştan kırgınlıklar yaratabilir. Bundan sonraki organizyonlarda önceden daha iyi düşünülüp tartışılıp sonra karar verilmesi, daha şık olur.
Olaya bir de felsefi açıdan bakalım:
Toplumu meydana getirenler bizleriz, yeri geliyor yasaları eleştiriyoruz şikayet ediyoruz, 3 ay önce yaptılar şimdi tekrar değiştiriyorlar diyoruz. Ama görünen o ki toplumun bireyleri olan bizler de aynı büyüklerimiz gibi enine boyuna düşünmeden karar verip, sonra her fırsatta kuralları bypass etmenin yollarını arıyoruz. Bu durum yerleşik bir toplum haline geçemediğimizin bir göstergesi aslında. Önce tartışıp, kuralları koymalı sonra da ona uyulmasını beklemeliyiz. Daha başlayalı 10 gün olmadan kurallar temelden değiştirilirse önümüzdeki 930 gün hep kurallarda değişmeler beklenir.
İyi çalışmalar dilerim...
|