View Single Post
Eski 09-04-2013, 13:14   #3381
Erdem
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 10-02-2011
Şehir: Eskişehir
Mesajlar: 200
Sayın vizyon_78,

Ben hala ceviz aşılarını yapmadım. Sıcaklıkların 26.7 °C'e ulaşmasını bekliyorum.

Aşı yaptıktan sonra, aşının kaynaması 4-6 hafta kadar sürebilir. Eğer aşı kaynamışsa, aşı bağı aşının kalınlığa büyümesini engellemeye çalışır. Buna aşı ustaları aşı bağının aşıyı boğması derler. Böyle bir durumda aşı bağını çözmeniz veya kesmeniz gerekir.

Ben Selahattin Hoca'dan aşı çakısı almıştım. O da sağolsun aşı bağı göndermişti. Bu muşambadan aşı bağlarının özelliği aşıyı yaptıktan sonra çözmeye gerek yok. Kendiliğinden sıcakta dağılıyor.

Sayın juglandales,

Azotlu gübre uygulamasını kış ortasında veya erken ilkbaharda (Mart-Nisan) ayında yapabilirsiniz. İlk sene fosforlu gübreleme tavsiye etmiyorum.

Sonra gövdeden yaklaşık bir karış kadar boşluk bırakacak ve ağaç tacını kaplayacak şekilde malçlama uygulaması yapabilirsiniz.

Doğru gübre miktarı konusunda size tavsiyem toprak örneğini analiz için Eğirdir Meyvecilik Araştırma İstasyonuna gönderirseniz, kullandığınız sulama yöntemine göre atılacak uygun gübre miktarlarını öğrenebilirsiniz.

Toprak analizi desteğinden sonra pıtırak gibi her yere toprak analizi laboratuvarı kuruldu. Özellikle özel laboratuvarlardan gelen sonuçların sağlıklı olmadığını söyleyebilirim.


Düzenleyen Erdem : 09-04-2013 saat 15:34
Erdem Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön