View Single Post
Eski 09-04-2013, 05:56   #61
alikurt
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 09-04-2013
ısıtma sistemi

uzun bır suredır seracılıkla ugrasıyorum,bu işle ilgili butun tecrubelere sahıbım(baba mesleği) fakat teknolojıye ve caga ayak uydurmanın gereklılıgı konusunda da son derece bılınclıyım.muglanın fethıye ılcesınde bu işle meşgul olmaktayım.yıllar önce babamın sabahlara kadar odun sobasında gurul gurul serayı ısıtma cabalarına sahıt oldum.bızım oralarda jeotermal ya da rüzgardan faydalanamıyosunuz.bılırsınız mutlaka bundan 6-7 sene evvel sera üzerine fıskıyalarla yagmurlama sıstemı kurdum ve odun sobasından daha fazla verim aldım.sızın soyledıgınız gıbı ıcerıdeki ısının dengeli olması gerekiyor soba kullandıgım zaman ıcerdekı sıcaklık 0 dereceden bır anda 5 dereceye cıkıyor sonra bır bakmıssınız aynı gecede tekrar sıfır dereceye gelmiş o yuzden yıllardan berı yagmurlama sıstemını kullanmaktayım ve memnunum.topraksız sera işine gırmeyı planlıyorum fakat 5000 metre karenın uzerıne cıkmamayı planlıyorum bunun ıcın de rüzgar enerjısıne yapacagım masraf bana uzun vadede pek bı kazanc saglamayacak.benim suan hala kullanmakta oldugum yagmurlama sıstemını topraksız modern serada uygulama imkanım var mı? sımdıden tesekkur ederım ....

alikurt Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön