View Single Post
Eski 08-04-2013, 16:40   #1030
yalınkat
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 24-04-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mügem Mesajı Göster
Hiç böyle alacalı ortanca yaprağı görmemiştim.Sayın begonvil bunun cinsi nedir?
Ortanca başlığında var da ben mi görmedim acaba?
Alaca yapraklı sarmaşık ortanca. geçen yaz sonunda bahçeme 2 kök dikmiştim. Ankara kışını atlattılar. Umarım açtırmayı da başarırım.

Geçen yıl toplam 9 kök ortanca diktim bahçeme. 2 si bundan, 2 si paniculata, 5 tanesi de normal ortanca. kışa girerken iyice budadım. malçlama yaptım. 5-9 litrelik su şişelerinin diplerini kesip her biri için birer küçük sera oluşturdum. 9 tanesi de atlattı kışı. hydrangea paniculata lar biraz güneş alan bölgede diğerleri ışıklı ama sıfır güneş alan kısmında bahçenin.

şimdilik 3 tür ortancam var, gerek Türkiye'den gerekse yurt dışından farklı türde ortancalar bulma hevesindeyim. Farlı tür derken renkleri değil de bitki olarak farklı olanları kastediyorum. Ortancalarla dolu bir bahçe hayal ediyorum. Bu arada bahçem küçücük

Bu yıl için renkleri ile ilgili bir müdahalede bulunmayı düşünmüyorum. Açarlarsa göreyim bakayım benim bahçemin toprağı ne renk açtıracak onları. Önümüzdeki yıllarda fantazi yapar bişiler denerim diye düşündüm. Bir tek diğer favori çiçeğim olan sardunyalarla ilgili okuduğum, ortancalar için de önerilen köklerine esmer pirinç koymayı düşünüyorum, bol bol çiçek açtırıyormuş yazdığına göre.

yalınkat Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön