View Single Post
Eski 08-04-2013, 15:17   #57
Sakaki
Ağaç Dostu

Sakaki's Avatar

Giriş Tarihi: 06-06-2010
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi murcix Mesajı Göster
merhabalar,
7-8 ay önce ikeadan aldığım ve cinsini ulmus olarak bildiğim bir ağacım var. almadan önce bonsai ile ilgili bilgim yoktu ve sadece sempatim vardı. aldıktan sonra ise araştırma yapınca apayrı bir dünyaya yelken açılabildiğini keşfettim. bu ilgi ve merak ile epeydir yazılanları okuyorum ve sizlerden öğrendiğim bilgilerle ağacımın bakımını yapmaya çalışıyorum.

son olarak şekil verme ve yaprak küçültme operasyonuna kalkıştım. ağacımın yapraklarının bedenine göre çok büyük olduğuna kanaat getirerek yapraklarını küçültmeye çalıştım. telleme ile de şekil vermek istedim. bu çalışma bittikten sonraki ağacın şekli hoşuma gitti. tabi sizlerinde burada yapacağı yorumlar benim için çok önemli. doğru ve yanlışları teşhis edip paylaşırsanız çok sevinirim.

budama öncesi ve sonrası resimlerini ekliyorum.

bu işlem üzerinden 1 hafta geçti ve küçültmek için kestiğim yapraklar kuruyup dökülmeye başladı. bu normal mi, değil mi bilemedim. açıkçası biraz endişe ediyorum. umarım ağacı küstürmemişimdir. bu konuda da aydınlatabilirseniz iyi olur. şimdiden teşekkürler.
Merhabalar,

Öncelikle ağacınız ulmus değil, bir ficus.

Yarıdan kestiğiniz o yaprakların dökülmesi normal bir durum, ancak ağacınız tropik bir tür olduğundan yeterince gün ışığı alması ve toprağının devamlı nemli kalması (aşırı değil) gerekiyor. Bunlara dikkat ederseniz kısa sürede toparlanacaktır.

NOT: Ayrıca bitkiler için gelişme dönemine girdiğimiz şu aylarda bitkiniz gelişmeye ve dallar kalınlaşmaya başlayacağı için telleri sıkça kontrol etmeniz gerekir, aksi halde teller hızlı gelişen dalların içine gömülecektir.

Başarılar dilerim.

Sakaki Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön