Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi limon
Kafide Çiçekleri Salyangozlara çok cazip geldi. Ancak Kabak fidelerini de yediler aynı zamanda. Ancak Salatalık, Biber ve Domatesleri şimdilik rahat bırakıyorlar.
Yalnız Kadife çiçeklerini sonuna kadar bitirip diğerine geçiyorlar. Bir kasa daha fide alıp bitenlerin yerine dikeceğim. Tohumdan yetirmeyi hiç düşünmüyorum çünkü attığım Roka ve Marul tohumları bile daha yeşerirken bir gece içinde tamamen yenildiler.
Küçücük fidede 2 tane salyangoz var. Bir tanesi o kadar büyük ki çiçek taşıyamamış. Bu sabah 10 a yakın Kadife fidesini yaprakları tamamen yenilmiş, çiçek sapı kırılmış buldum. Bu gidişle bitkiler büyümeye fırsat bulamayacaklar.
Eklenti 140584
|
Limon arkadasin basina gelenler, buyuk ihtimalle bizim basimiza gelebilir, o yuzden kadifeleri koruyucu onlem almak gerektigini dusunuyorum. Ben kimyasal olmayan dogal ilac kullanimini deniyecegim. Ayrica toprakta bos kalan yerlere malc ile doldurmayi dusunuyorum (su tasarrufu, yabani bitkilerle ve sumuklu bocek/salyangoz gibilerle ugrasmamak icin).
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe
 teşekkürler.
Aklıma gelmişken, domates fidelerinizi adalarda dikerken boğaz doldurmaya imkan verebilmek için olabildiğince derine dikmek gerekir. Bunun için adada her bir domates için derin bir çukur açıp bu çukurun en dibine fideyi dikmeli, sonra fide büyüdükçe dibini kademe kademe doldurmalı. Böylece, adadaki gevşek toprağa çok noktadan yayılan büyük ve güçlü bir kök sistemi olacaktır. Bu da 3 metreye kadar uzayan, tek kökten onlarca kilo verim alabileceğiniz güçte bitkiler yetiştirmenizi sağlar.
|
Yanlis anlamadiysam, fidenin boyundan buyuk ya da boyunda cukur acilacak ve zamanla bu cukur yavas yavas doldurulacak mi?