Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Mutlu Kutlu
Cevap vereceklerinden ümitlimisiniz?
.
|
Burada insanları cezbeden, büyüleyen iki kelime var: ''asgari ücret''..
Bunun ne anlama geldiğinin çok açık ve net anlatılması lazım..
a-) Kooperatifin internet sayfasında
''keçi ve koyun üretim projesi''nin tanıtım yazısında ''3.(üçüncü) yıl sonunda aylık olarak asgari ücret tutarında kar payı dağıtılacak olup..'' denilmekte,
b-) Kooperatifin ''üyelik sözleşmesi-ortaklık sözleşmesi''nde
''3.(üçüncü) yıl sonunda kooperatif ortaklığına giren üyemiz o günkü asgari ücret oranında kar payı oranında, 5 pay karşılığı 2 kilogram et ile 5 litre süt verilecektir.'' denilmekte,
c- Kooperatif başkanı Ahmet Balcı 2 ekim 2012 tarihli habere göre yatırım çalışmaları için gittiği Elbistan'da
''3. yılın sonunda o günkü artış tutarı ile orantılı olmak üzere üyelerimize her ay asgari bir ücret ve her ay kâr payı itibarıyla haftalık 2 kilo et ve 5 litre süt ortaklarımıza verilecektir” demektedir.
Elbistan Manşet Gazetesi - Büyük Anadolu Kooperatifi Elbistan’a yatırım için geliyor
Aklı başında, azıcık mürekkep yalamış herhangi bir kişi bunları okuduğunda bu 3 ifadenin çok farklı anlamlara geleceğini anlayacaktır.Özellikle ''ortaklık sözleşmesi''ndeki ifadeler son derece anlaşılmaz, lastik gibi her yöne çekilebilecek, çok muğlâk ifadelerdir.
İnsanların, 5'er keçi veya koyun parasını yatırdıkları takdirde 3 yıl sonra, devlet tarafından o yıl için açıklanan asgari ücret tutarını her ay düzenli (maaş gibi)alarak, tatlı bir gelir kapısı elde etme inancıyla bu kooperatife üye olma yoluna gittiklerini sanıyorum..Yaratılan algı maalesef budur..İnsanları cezbeden, büyüleyen, aklını başından alan en can alıcı püf noktası budur.
Bu konunun kooperatif yönetimince açık ve net olarak açıklanması gerekir.
Eğer iyiniyetli iseler, bu forum sayfaları onlar için güzel bir fırsattır..
Susacaklarına, vatandaşı aydınlatmaları gerekir.
Eğer cevap vermiyorlarsa, ben
''sükût ikrardan gelir'' diye düşünürüm..
Bu konuda halâ net bir açıklama yapabileceklerini umutetmek istiyorum.