View Single Post
Eski 06-04-2013, 14:41   #724
Erdogan
Ağaç Dostu

Erdogan's Avatar

Giriş Tarihi: 22-02-2012
Arkadaşlar Venüsleriniz ne alemde? etobur bitkiler başlığı çok pasif :S ben yazıyorum bişeyler bu sefer yazınca kötü hissediyorum. benden başka yazan yok gibi. haftalardır faaliyet yok.

havalar ısındı sanırım sizdekiler çoktan uyandılar. bendekilerin hali pek iyi görünmüyor. 1 tane yeşil, 1 tane kapanın iç kısımları kızıl 1 tane de tamamen kırmızı - red cinsi vardı. Red i kaybettim. soğan kısmı çürümüş. diğerlerinden bir tanesinde 2-3 cm civarında tomurcuk vardı fazla uzatmadan kestim. fakat nedendir anlamadım hiç yeni kapan çıkmıyor. 2-3 tane kış yaprağı var o şekilde duruyor. sürekli dışarda balkonda tutuyorum. gün boyu tam güneş alıyor. ben neyi yanlış yapıyor olabilirim ? heryerde araştırıyorum söylenen şeyleri yaptığımı sanıyorum ama bitkide gelişme yok.

önceden bitki çimlendirme saksısı olan 8-10 cmlik minik saksıdalardı önceki fotoğraflarımda görürsünüz. sonra burda gösterdiğim şekilde toğrağını değiştirip 15-20 cm civarı büyük saksıya aldım hepsini. su miktarı önceden 2 cm civarında olurdu , şimdi daha yüksek kap içerisinde 3-4 cm e yükselttim suyunu.

gerçekten arkadaşlar fikirlerinize ve yardımlarınıza ihtiyacım var. hem VFT ler hem droseralar pek iç açıcı değil.

Erdogan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön