Sayın
buyuk anadolu,
Sade ve meraklı bir vatandaş olarak, aşağıdaki hususlarda beni lütfen aydınlatır mısınız?
1- İnternet sayfanızdaki ''Projelerimiz'' bölümündeki ''Keçi ve Koyun Üretim Projesi'' kısmının tanıtım yazısında: (1. fotoğraf)
Keçi ve Koyun Üretim Projesi - S.s Buyuk Anadolu Tarım Kooperatifi
''Halep keçisi ve Romanov koyunu ırkları düşük maliyetle çok kısa sürede çok fazla gelir sağladıkları için seçilmişlerdir.
Çiftçilerimiz bu hayvanlarda uygun fiyat ve ödeme koşullarında sahip olduklarında et ve süt veriminden yararlanmanın yanında 3.(üçüncü) yıl sonunda aylık olarak asgari ücret tutarında kar payı dağıtılacak olup, ortağımız olduğu sürece sürekli ve düzenli bir gelir imkanı kazanmış olacaktır diye yazılmasına rağmen,
yine internet sayfanızın ''Sözleşmeler'' bölümündeki ''Üyelik sözleşmesi (Ortaklık Belgesi)'' örneğinde bu husus ,
''Keçi/Koyun veya yukarıda tarafımca seçimi yapılan ürün/ürünler ile katılmak istediğimi.....baş keçi.....koyun ortaklığı karşılığında 3.(üçüncü) yıl sonunda kooperatif ortaklığına giren üyemiz o günkü asgari ücret oranında kar payı oranında, 5 pay karşılığı 2 kilogram et ile 5 litre süt verilecektir.2012-2013 yılları için bir keçi bedeli olarak 600 TL.(Altıyüz Türk Lirası) Koyun Bedeli 800 TL. (Sekizyüz Türk Lirası) ''bakım ve yem ücreti'' KOOPERATİFİMİZİN bünyesinde kurulan ve kurulacak olan üretim çiftliklerinde sağlanacaktır.'' diye ifade edilmiştir. (2.fotoğraf)
http://ssbuyukanadolukoop.org/sozlesme.pdf
Tanıtım yazısında '' 3.(üçüncü) yıl sonunda aylık olarak asgari ücret tutarında kar payı dağıtılacak olup'' şeklinde, açık ve net yazılan bu husus neden aynı ifadelerle hukuki belge niteliği taşıyan ''üyelik sözleşmesine'' de yazılmamış ve ''..kooperatif ortaklığına giren üyemiz o günkü asgari ücret oranında kar payı oranında..'' gibi muğlâk ve değişik yorumlara yolaçabilecek bir tarzda ifade edilmiştir?
''Keçi ve Koyun Üretim Projesi'' tanıtım yazınızda kar payı dağıtımının aylık olarak yapılacağı açıkça belirtildiği halde kooperatifin ''üyelik sözleşmesinde'' kar payı ödemelerinin ''aylık olarak'' yapılacağı niçin belirtilmemiştir ve ''aylık olarak'' ibaresi niçin yazılmamıştır?
İleride bir hukuki ihtilaf doğduğunda, hakimler internet sayfasında ne yazıldığına değil, üyelerin imzaladığı noter tasdikli ''Ortaklık belgesini'' dikkate alacaktır..Bu husus üyelerin menfaatleri açısından çok önemlidir.Bana göre, üyelik sözleşmeleri, hiçbir yoruma ve yanlış anlaşılmaya sebep olmayacak şekilde açık ve net olmalıdır ve ''Keçi koyun üretim projeniz'' ile ilgili tanıtım yazısıyla çelişkili ifadeler taşımamalıdır.Bu konuda görüş ve fikirlerinizi yazar mısınız?
2- Kooperatifinizin reklam ve tanıtım çalışmalarını yürütmüş olan Yaya Prodüksiyon firması, internet sayfalarında, hakkınızda
''Yaya Prodüksiyon, Tanıtım ve Reklam Faaliyetlerine Hız kesmeden devam ediyor.Bir televizyon reklam filmini de başarıyla bitirmenin haklı gururunu yaşıyor desekte, son çalışmamız olan SS.Büyük Anadolu Ziraat Ürünleri Pazarlama Kooperatifi yapamadığı çalışmalar,tutamadığı sözler,mağdur ettikleri insanlar ile maalesef bize yakışan bir iş olamamıştır.''
Reklam çalışmaları tarafımızdan yapılan ,bizim yaptığımız çalışmalar ile ulusal kanallarda kendilerini ortaya çıkartan bu insanlar için bizler YA&YA Prodüksiyon olarak gerekli mercilere gerekli uyarıları yapmış olmamıza rağmen hala yayınlanmakta olan reklam yayınlarından ve doğabilecek sorunlardan mesul değiliz..'' şeklinde bir açıklama yapma ihtiyacını niçin hissetmiştir?
http://yayaproduksiyon.net/haber/55/...aaliyetlerimiz
Firmanın size dair yaptığı çok ağır ithamlara karşı diyecekleriniz nelerdir?
Onlar da mı gerçekdışı ithamlarda bulunuyorlar yoksa size karşı? Bu firma hakkında da suç duyurusunda bulundunuz mu?
3-
Hürriyet Gazetesinin ''ekonomi'' bölümünde
Dinçer Gökçe tarafından yapılan 21.mart 2013 tarihli haberde:
''MÜFETTİŞLER İNCELİYOR
Kooperatif ile ilgili kuşkulu yaklaşım sürerken, konu ile ilgili Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın da bir süre önce harekete geçtiği öğrenildi. Bakanlık müfettişlerinin kooperatif faaliyetlerini inceledikleri bildirildi.'' diye yazılıdır.
Bu da koyunlu keili 'saadet zinciri' - Hrriyet EKONOM
Bu haber doğru mudur, kooperatifiniz Gümrük ve Ticaret Bakanlığı müfettişlerince incelenmekte midir?
Soruşturma bitmiş midir? Bittiyse sonuç nedir?
Sizin
''S.S. Büyük Anadolu Tarım ve Ziraat Ürünleri Üretim ve Pazarlama Kooperatifi'' ile, yetkili yasal ilgisi olan veya yönetiminde bulunan bir kişi olabileceğinizi varsayarak vereceğiniz aydınlatıcı ve bilgilendirici cevaplar için teşekkür ederim.