Teşekkürler Sayın Sakaki,
Bu konuda yaptıklarım genelde ileriye dönük çalışmalar. İlerde bonsai sergilerinde suiseki ve Bonsai vurgulayıcı bitkilere ihtiyacımız olacak.
Bonsai saksısından çok daha küçük ortamlarda(saksı şart değil, bir kabuk, bir taş, kırık bir porselen parçası olabilir) bitki yaşatmak için deneyim gerekiyor, okuyup denedikçe öğreniyorum.
Bonsai vurgulayıcı bitkilerden evdekiler çok memnun çünkü denemelerim çiçek açtıkça içeriye alıp birkaç gün içerde tutmam herkesin hoşuna gidiyor.
Değişik boylarda saksılarla deneme yapıyorum, genelde 2-15 cm arası. Bazı çalışmalar accent plant olmaktan çıktı bonsai olma yolunda ilerliyor.
Not: Suiseki ile malesef şimdilik sayın Tekin dışında ciddi bir çalışma yapan yok, o konuda da ilgiyi artırmak gerekiyor.
İyi çalışmalar dilerim...
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sakaki
Sn sagol,
Çalışmalarınızı beğenerek izliyorum.
Gerek suiseki gerekse accent plants konusunda şu anda yeterli çalışmalarımız yok gördüğüm kadarıyla, ancak bonsainin tamamlayıcı öğeleri olduğu için yakında bonsaici arkadaşlarımız bonsai üretmeye başladıktan sonra bunlara olan ilginin de artacağına inanıyorum.
Bu bağlamda sizin çalışmalarınız yol gösterici olacak ileride umarım
Başarılar
|