View Single Post
Eski 05-04-2013, 00:37   #535
İsmail Karagülle
Ağaç Dostu

İsmail Karagülle's Avatar

Giriş Tarihi: 30-03-2009
Resim gibiler maaşallah

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi vetman996 Mesajı Göster
Ar-Ge seramız için emeklerini esirgemeyen tüm dostlara teşekkürler...
Bunların resmini çerçeveletip duvara asmak lazım .

Gelmeyi çok isterim. Ve inşallah geleceğim. Ben yaklaşık bir aydır Bolu'da sera ve içindeki ıspanak ve marullarla boğuşuyorum .( tatlı bir güreş de diyebiliriz)

Satış meselesinde bahsettiğin her kademeyi inceledim . Ve her üçünü de denedim .

Tabii bu denemeler hep öğrenme amaçlıydı.
Ve bu konuda Çilek son tüketiciye satış için daha şanslı bir ürün . Gittiğim bir çok yerde, nihayi tüketicide çilek niye yapmıyorsun sorusu ile karşılaştım.

Nihayi tüketiciye satmak çok güzel de ne miktarda satılabileceği , ve nasıl organize edileceği meselesi iyi etüd edilmeli.

Hal ile nihayi tüketici arasında bir kesim daha var . Onlar da fena değil , son tüketiciden artan kısmını onlara vermeyi de incelemek lazım .

Ben semt pazarına tezgah açmayı bile denedim . Ve çok zevk aldım . Ama bizim yaşımızda çok yorucu , iyi fiata satıyorsunuz . Ama akşam yattığınız yeri bilemiyorsunuz .

Sonra son tüketicilere ürün yetiştiremez oldum .
miktar az olunca , bana niye vermedin diye sitem edenler oldu.

Kimse duymasın . Pazarda bu sene en yüksek ıspanak fiatı 3 tl idi Ben tamamen doğal şartlarda ürettiğimi bilen çevreye 3-5 tl den ıspanak verdim .

Demem o ki , bu ilaç meselesi çok önemli.

Ben üretim miktarını çoğaltmaktan daha çok doğal ilaçsız ürün yetiştirmeyi daha fazla önemsiyorum .

Topraksız tarımın bu konuda önemli bir haksız handikapı var . Sertifikasyon konusunda sıkıntı var. Bazı ülkeler topraksız üretimi organik sertifikalı ürünlerden ayırmıyorlar diye duymuştum . Bu son sözü zannederim , Dizayna gittiğimde söylemişlerdi. Rusya'ya o zamanlar 3 tl ye domates sattıklarını söylemişlerdi. Konuyu uzattım . Ama sıra artık pazarlama konusuna geldi . Ürünü iyi fiata satabilmeyi ciddi olarak düşünmek ve araştırmasını yapmanın zamanıdır diye ,
belki bir pencerede ben açarım düşüncesi ile uzattım .

Başarılarının devamını dilerim .
Sağlıcakla kalın.

İsmail Karagülle Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön