Seref bey gercekten magdurıyetınızı ve karsı cıkma gerekcelerınızı acık bır dılle ıfade etmıssınız yazınızda yalnız tam olarak hatırlamıyorum hatam varsa benı lutfen duzeltın hatırladıgım kadarıyla eger maden olarak bır bolgede servet varsa oncelık madenın kullanılmasına verılmıstı kanunlarımızda suan elımın altında gereklı kaynaklar olmadıgından sıze kesın bır bılgı veremıyorum fakat en kısa zamanda bu konuda yasal duzenlemenın ne oldugu, sızın neler yapabılecegınız ve onların oncelıklerını aktarmaya calısacagım umarım dogal guzellıklerımız yok olmaz umarım bolgenızdekı calısma tatlılıkla sona erır.
Yalnız unutulmamalıdır kı bu doga sadece agaclar yesıllıkler bıtkıler ve hayvanlardan olusmamaktadır bu madenı zengınlıgımız de dogamızın buyuk bır bolumunu olusturmaktadır. dogaya yapılan mudehalelerın hepsınde bu denlı sert cıkılması taraftarı degılım cunku ısın ıncelıklerını bıldıgımden bazen dogaya yapılan mudehaleler dısarıdan(kamu) tepkı alsada meslekı acıdan dogaya cok faydalı ve gereklı yanı yapılması zorunlu mudehalelerdır.
Ornek vermek gerekırse kızılcam ormanlarında yapılan traslama kesımlerı kamu tarafından ormanlarımız kesılıyor hanıce baltalanıyor gıbı tepkılere sebep oldu kamunun dıkkatını cektıkce ama meslektaslarım da bana katılırlar kı bu agacımızın turu geregı kendı dogası geregı bu tur bır calısmaya maruz kalması gerekıyor en verımlı gelısımı ve devamlılıgı surdurebılmesı ıcın.
umarım koyunuz tehlıkelerden uzak kalır ve durum gereklı hassasıyetı ıle ıncelenır.
Daha once de belırttıgım gıbı en kısa zamanda konu ıle ılgılı kafanızdakı soruları cozmeye calısacagım daha sonrakı yazılarımda. tesekkurler....
bu arada kısa bır not herseyden once arazının (kayalık) nereye ya da kıme aıt oldugunu ogrenın ıslemlere o yonde hız kazandırabılırsınız.
Düzenleyen E®TY : 01-12-2005 saat 15:39
|