Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ksswat
Sn Vetman996, Dün geceden beri bu konuyu ilk mesajınızdan itibaren baştan sonuna kadar bir daha okudum. Seranızın ilk kurulduğu günden bu yana her ayrıntıyı kare kare bizimle paylaştınız ve birçok ticari üretim yapan seracıların aksine bilgiyi kendinize saklamak yerine paylaşmayı tercih ettiniz.
Şimdi ise azminizin meyvelerini topluyorsunuz diyebilirim. Tebrikler.
|
Sayın Ksswat merhaba.
Paylaşımınız için teşekkürler. Biz elimizden geldiğince detayları anlatmaya çalıştık, umarım herkes için yararlı olmuştur. Biz deneme seramızda kimyasal kullanmamayı önemsedik. Bu yüzdenmidir bilemiyorum çileklerimizin tadı çok harika. İlk çileğimizi 4 tl.den sattık. şuan 3 tl. den sattığımız halde ürüne aşırı talep var. inşallah böyle devam eder.
İşin içine girince görüyoruz ki topraksız tarım tamamen organik bir şekilde yapılabilir. Bu da kazancı kat kat artıracaktır.
Bizim yaptığımız sera AR-GE serasıydı. Bir takım denemeler de yaptık yani. Bazı kanallarda gelişim hızlı ama meyve az, bazı kanallarda gelişim yavaş ama meyve çok vs. hasat mevsimi bitince daha net olarak ortaya çıkan durumu değerlendiririz düşüncesindeyim.
Amacımız meyveden sonra fide üretimini de gerçekleştirmek. Tüplü fide de elde edip pazarlama düşüncesindeyiz. ama linkteki gibi tüplü fide değil tabi ki
http://www.agaclar.net/forum/attachm...30226-1735.jpg
selamlar... saygılar...