Konu: Plumeria
View Single Post
Eski 03-04-2013, 16:45   #2098
mesut.bnd
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 07-03-2013
[QUOTE=can17can;1116979]Köklendirmede cocopet daha iyi sonuçlar veriyor.ısı yeterli gelmeyebilir. Köklendirme için asgari 20 derece ısı olması gerekir 45 derece yerine düz keserseniz daha iyi olur zira sadece burdan kökleniyor birde köklendirme sürecsince üzerini naylonla kapatarak sera ortamı yaratabilirsiniz. Biz kapalı sera ortamında çok rahat köklendirebiliyoruz. Aşağıdaki bilgiler de işinize yarayabilir. İnternetten derlediğim alıntılardır.

Sayın Can17can;
verdiginiz bilgiler icin cok tesekkur ederim..
Gectigimiz yaz yaptigim denemeyi havalar sicak iken yapmistim. Ancak hormon kullanmamiştim. Bir sonrakini ise, kişa girerken yapmistim. Sanirim sicaklikla ilgili bir sorun yasiyorum. her ikisinde de celiklerim toprak alti kisimdan baslayarak curudu.

Halen devam eden denemeden (Endonezya kokenli celikler) ise cok umitli degilim. kuruduklarini dusunuyorum. fotografta belli oluyor mu bilmiyorum.

Havalar isininca, tavsiyeleriniz cercevesinde, mevcut dallardan yeni celik alarak; cocopet'li, sera ortamli bir deneme daha yapacagim. tekrar tesekkur ederim.

saygilarimla.

Eklenen Resimler

mesut.bnd Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön