Merhaba arkadaşlar;
Ben aranıza yeni katılan bir üyeyim. Evimin etrafında ufak bir bahçem ve bahçemde 10 kadar meyve ağacım var. Geçen sene kuruduğu için köke yakın bir yerden kestiğim bir AYVA ağacım vardı. Geçen gün bahçeyle uğraşırken kökünden birkaç yeni dal oluştuğunu gördüm ve söküp daha uygun bir yere dikeyim dedim. Bu arada sökerken köke biraz zarar verdim sanırım

Sonra bu ağaçtan bonsai yapabileceğimi fark ettim ve biraz araştırma yaptım internette. En açıklayıcı bilgilere sitenizden ulaştım. AYVA ağacı biraz daha kendini toparladığında saksıya alıp çalışmalarıma başlayacağım.
Bu arada Havai Köklendirme konusunu gördüm forumda ve birkaç ağaca daha uygulamak istiyorum. ÖNEMLi sorun şu ki, hormon kullanmadan köklendirme yapmak istiyorum ve SÖĞÜT SUYU'nun bu işlemi hızlandırabileceğini okudum H.ALİ beyin yazısında. Söğüt suyunun 4 hafta gibi bir sürede oluştuğunu okudum, o nedenle SÖĞÜT ÇAYI hazırlayarak 1-2 günde tamamlayacağımı düşündüm. Söğüt çayını şöyle hazırladım; 3-5 cm uzunluğunda kestiğim taze söğüt dallarını kaynar suya koydum ve dinlendirmeye aldım. 2 gün sonra denemeye başlayacağım.
Soru 1; meyve ağaçlarından bonsai ye başlamam doğrumu? Tam bir acemiyim de

Soru 2; Söğüt suyu havai köklendirme için iyi bir seçim mi? IPA hormonu da havai köklendirme için aynı sonuçları verir mi?
Soru 3; bu dönem (Mart-Nisan Ayları) köklendirme için veya ağaçların büyümesi içi doğru bir dönem mi?
Soru 4; Söğüt ağacından bonsai elde etmek için havai köklendirme yerine suda köklendirip başlaya bilir miyim?
Birçok ağacı aynı anda köklendirip denemek istiyorum ki elimde çalışma yapacak çok öğe olsun. Umarım hepsi tutar da hepsinin görsellerini buradan paylaşırım.
Yardım ve yorumlarınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.