Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Erdogan
cevap için teşekkürler sayın baytar87
güzel yazmışsınız fakat bu arap saçı bakımı kişiden kişiye değişiyor sanırım. kimine göre çok kolay bakılan arsız bir bitki , kimine göre imkansız bir bitki
ben 2 kere aldım. biri kurudu diğerini aldım o da kurudu. kalanları yaşatmak için uğraşıyorum :/ o yüzden tekrar almak çözüm değil benim için şimdilik.
elimdekiler henüz ölmediler, yeni yeni küçük dallar çıkarıyorlar ama istediğim gibi hızlı değil. şimdi geniş saksıdalar, alttan zaten sulamıyorum artık ta üstten de sulamıyorum. sadece toğrağın üstü biraz kuruyunca günde 2-3 kez fısfıslıyorum. elimde genel kullanım için sıvı gübre diye satın aldığım çiçek coşturan var. fısfıs suyuna karıştırıp versem mi ?
|
zor olan bir şey yok gerçekten. sadece püf noktasını bilmek önemli. bu benim 3. denemem daha önce 2 denememde de güneş istiyorlar diye güneşe koydum kurudular. şimdi bunlar aydınlık yerde duruyorlar. direk güneş kesinlikle görmüyorlar. sizin kiler dal dal olduğu için sulama yerine fısfısın yeterli olabileceğini düşünüyorum. sıvı gübre açısından ben tam ölçüyü haftada bir kullanıyordum. ancak siz her sulamada kullanacaksanız yarım litreye suya 1/4 oranında sıvı gübre koyun. o şekilde fısfıslama yapın. bol arapsaçlı günler...