View Single Post
Eski 01-04-2013, 16:11   #287
baytar87
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 28-06-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Erdogan Mesajı Göster
sayın baytar87 , siz arap saçını dışarda mı tutuyorsunuz ? mükemmeller maşallah nasıl bakıyorsunuz bize de anlatır mısınız ? aylardır 3-4 dalı çoğaltmaya çalışıyorum ama gelişme yok :/

güneş mi alması lazım ? bu bitki gölge sevmiyormuydu ? :S

Sayın Erdogan, yukarıda size hitaben birseyler yazmıştım ama sanırım alıntı yapmadan yazdığımdan gözünüzden kaçtı. ben kendi deneyimlerimi aktarayım. klasik arapsaçı bahçe topragı + torf karışımına ekili. sanırım bahçe toprağı yüzünden çabuk kuruma yapıyor. diğerleri sadece torfa ekili, ama torfun içinde pomza karışık, daha uzun süre nemli kalıyorlar. sulamayı belli bir periyodda yapmıyorum, her sabah fısfısladığım için görüyorum çünkü. zaten toprak kuruyunca yapraklar kendini salmaya başlıyor. geniş delikli saksıda olduklarından, su aşağıdan çıkmaya başlayınca sulamayı kesiyorum. yani ne çamur gibi oluyor, ne de kuru kalıyor. suyu üstten gezdirerek veriyorum. uzun köklü bir bitki olmadığı için alttan sulamak bana mantıklı gelmedi.ilk gelenler aralık ayında geldiler. hiç içeri almadım, kapalı balkonda duruyorlar ama onlardan uzak bir cam hep açık durur. kuzey cephede olduğundan hiç güneş görmüyorlar ancak balkon oldukça aydınlık.2 sulamada bir sıvı gübre kullanıyorum. yeşil yapraklı çiçeksiz bitkiler için olanlardan. son dönemde yarım litre suya 1 tatlı kaşığı oksijenli su ile fısfısladım, korkarak tabi ki. ancak faydasını gördüm, gelişim hızlandı öneki sayfada sarı arap saçlarının ilk hali, burda da son hali var. 1 ayda nasıl bir gelişim gösterdiklerini görebilirsiniz.

size tavsiyem şu, yukarıdaki yorumlarımda çiçeğimi nerden aldığımı belirtmiştim. bence yeni bir arapsaçı alın, birkaç gün içinde daha geniş bir saksıya geçirin ve dediklerimi bir uygulayın. loş bir yere koymayın, ancak doğrudan güneş de almasın. hergün fısfıslayın sabahları. ben tek dalı koparıp (köksüz olarak) cüce narımın dibine diktim, sadece kopardığım ucu toprağa soktum, o dahi tuttu. elinizdeki seyrelmiş bitkinin tekrar kendine gelmesi ve gözle görülür değişim göstermesi zaman alacak. yeni bir tane alın, biraz şevk versin size. toprak kurumaya yüz tuttukça sulayın ama asla tamamen kurutmayın. sormak istediğiniz bir şey olursa tekrar yanıtlarım. kolay gelsin

baytar87 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön